ADÉU, ATENEU DE SANT QUIRZE!

 

Amb motiu del darrer Aplec Del Mussol,  hem sabut que, després de 27 anys,  l'ATENEU DE SANT QUIRZE ha decidit posar fi a la seva activitat com a entitat cultural. 

 

Tots tenim en ment la multitudinària festa dels mussols, que els quirzetencs esperem any rere any el segon cap de setmana posterior a Setmana Santa, amb el seu tradicional mercat artesanal, protagonitzat per la venta de l’escultura més votada en cada edició i, com no, la mítica cerimònia de lliurament de premis El Mussol de l’Any, que des del 1992 ha reconegut la tasca de diferents personalitats del nostre país. Gila, Vázquez Montalbán, Gemma Nierga o Ferran Adrià han estat alguns dels mereixedors d’aquest guardó tan nostre. 

 

Entitat fundada el 1990, en el si d’un poble en ple creixement demogràfic i en una societat encara pre-olímpica, l’Ateneu de Sant Quirze va néixer de la mà d’un grup d’amics i veïns amb l’ànim altruista de compartir i promoure diferents iniciatives culturals. Apart de la festa de l’Aplec del Mussol, destaquem les nombroses xerrades a càrrec de reputats professors i periodistes que, amb una finalitat divulgativa, han estat testimoni dels temes que en cada moment ens han preocupat: el Golf Pèrsic, Les Vaques Boges o la SIDA, en són alguns exemples. 

 

Amb el temps, l’Ateneu va donar llum a dues entitats de diferent caire: l’Ateneu Ciclista, amb inquietuds esportives i ecològiques, i l’Ateneu del Món, d’esperit solidari. 

 

Per la part que ens toca i com a membres d’aquesta darrera entitat, només podem felicitar la nostra associació-mare i agrair-li tota la feina feta durant tots aquests anys. 

 

Com a darrer regal i mostra de la seva generositat, l’Ateneu de Sant Quirze deixa en mans del nostre Ajuntament la festa de L’Aplec del Mussol per què tots continuem gaudint d’aquesta festivitat tan arrelada al nostre municipi. 

 

Adéu, Ateneu de Sant Quirze, i gràcies de nou per la vostra feina, el vostre esforç i per fer-nos créixer com a persones i com a societat. 

 

Laura Clemente

ATENEU DEL MÓN 

 

www.ateneudelmon.org