Cicle de cinemes DONES PALESTINES

 

El proper 4 de novembre iniciem el Cicle de cinemes àrabs en una edició especial coorganitzada amb l’associació Hèlia, en el marc del projecte “Millora i foment entre les dones de Cisjordània del seu accés a la salut sexual i reproductiva", dedicada a pel·lícules sobre Palestina fetes per dones palestines. 

El cicle permet conèixer la història de Palestina  des de finals del segle XIX fins a l’actualitat,  apropar-se a la difícil vida a Gaza després de l’ ”Operació Plom Fos” (2008-9) i a la tragèdia d’una segona “Nakba” per la població palestina de Síria, refugiada per segon cop. 

 

Divendres 4 de novembre

A les 19:30  a LA IMPREMTA C/ Vila Puig de SANT QUIRZE DEL VALLÈS

 

La terra parla àrab

La terre parle arabe

 

Dirigida per Maryse Gargour. Palestina-2007-61 min-VOSC. Format: DVD

 

 

Sinopsi

A les darreries del segle XIX, el Sionisme, un moviment polític minoritari, apareix a l’escenari internacional. Com havien teoritzat els seus líders històrics, aquest encarna el desig de crear un estat jueu en algun indret del món i particularment a Palestina. 

A l’època i durant milers d’anys, “La terra parla àrab”, Palestina està habitada pels àrabs de Palestina, els Palestins. 

 

Com els líders Sionistes administren i després concilien les seves ambicions polítiques amb la realitat sobre el terreny a Palestina a finals del segle XIX?

 

A partir de cites dels líders sionistes, imatges d’arxiu inèdites, la premsa de l’època, documents oficials, entrevistes amb historiadors i testimonis de Palestins d’abans del 1948, “La terra parla àrab” mostra des d’una mirada històrica i cinematogràfica una explosiva veritat, la de la neteja de la terra de Palestina a mans dels Sionistes.