Estem aquí per acomiadar el nostre company Àlvar. Ha marxat tranquil, en pau, i, segons les seves conviccions religioses, segur que està en una terra millor.

Fill de la Guerra, Nascut a Olivenza (Badajoz) al 1931, de ben petit va emigrar a Sabadell i va viure en situació de molta precarietat a les Coves de Covadonga, a la riba del Ripoll. Posteriorment la família es trasllada a Torre Romeu, barri obrer, i on comença la seva lluita per la conquesta pels drets de tots. Aquesta experiència va marcar-lo de per vida, convertint-lo en un defensor permanent dels drets humans i de la classe obrera, sense deixar-se intimidar ni per la presó, ni per les pressions de tota mena. Va ser un dels dirigents de la Vaga del Metall de Sabadell al 1976, i membre del Comitè de Solidaritat que donava suport als detinguts per la Dictadura. Va participar en la formació de Comissions Obreres de Sabadell i en diverses lluites sindicals i socials, com demostra la seva feina de voluntariat a Emaús, i a diferents Associacions de Sabadell .

Feia ús sovint de la paula “FRATERNITAT”, que en boca seva agafava el seu més ampli sentit.

Va rebre reconeixements d’àmbit nacionals i locals: Fill Predilecte del seu poble, Olivenza. Medalla al mèrit social de l’Ajuntament de Sabadell. Medalla President Macià de la Generalitat. Premi Solidaritat de l’Institut dels Drets Humans de Catalunya. i el Premi Mussol de Sant Quirze. Tot i que ell s’esforçava sempre per aclarir que els guardons li donaven a ell, però que era un reconeixement per la feina de tots.

Des que va arribar a Sant Quirze, va comprometre’s amb el món associatiu del Poble: Casal d’Avis, Aula de la Gent Gran, Amics de la Música, Ateneu Cultural, Partit Socialista, Residència Assis, sense oblidar que va ser membre fundador i ànima de l’ATENEU DEL MÓN. Per on passava, deixava empremta. Era una persona entranyable.

Dins d’Ateneu, va ser l’impulsor de l’agermanament de Sant Quirze amb el seu estimat poble d’Antilla a Cuba, que ell va visitar fins a 8 vegades, viatges inoblidables acompanyat sempre per amics de Sant Quirze.

Ell era un viatger infatigable dels llocs on ell posava tot el seu esforç solidari: Cuba, però també Palestina, El Salvador o Brasil, acompanyant el Pere Casaldàliga, units per l’amistat de joventut a Sabadell i també per les seves fermes conviccions en la Teoria de l’Alliberament.

Per als Ateneus ha estat el nostre mestre, la nostra inspiració, el mirall en què ens hem volgut reflectir durant tots aquests anys de feina solidària, i també la veu crítica que ens posava al nostre lloc. Avui sentim el seu buit. El trobarem molt a faltar fent Mojitos a la Festa Cubana o penjant cartells per tot el Poble. La paraula Company al principi o al final de cada oració sempre ens durà a pensar en el nostre estimat Àlvar.

Per mi ha estat un mentor, un exemple, un company, i també part de la meva família. I perquè no dir-ho, dels que et ficava en un embolic en un tres i no res. Com a prova, les instruccions detallades del seu acomiadament. Penseu que la coral d’ahir, el tema musical que varen cantar, la rosa i el clavell, ... era improvisat? , no, Són ordres expresses del nostre estimat amic Àlvar.

Estic segura que allà on sigui estarà organitzant el personal, o fent una paella per 100 o 200 persones.

El trobaré molt a faltar company.

 

Sant Quirze, 12-05-2019

Per desitj de l'Àlvar el dia 20/5/2019, dilluns, a les 19 hores, es farà un acte religiós, una Eucaristia, a l'esglèsia gran de Sant Quirze i Sta Julita.

sot10A-3.gif

Ens ha deixat el company Àlvar

b-a5fa048f.jpg
idhc-logo.png

Condol per la mort

d'Àlvar Garcia Trabanca 

TITULO-PORTADA-DSQ-NSQ-3-copia-1024x341.

Un GRAN HOME, l’Àlvar García,

ens ha deixat