Manifest de l'Ateneu del Món de Sant Quirze del Vallès

L’Ateneu del Món som una entitat solidària que treballem en cooperació al desenvolupament. Vàrem néixer l’any 1998 amb un grup d’amics i veïns a Sant Quirze del Vallès i estem molt arrelats al municipi, treballant conjuntament amb el nostre ajuntament a la Mesa de Solidaritat i Cooperació. Els països on portem a terme la nostra feina són principalment Nepal, Palestina, l’Índia o El Salvador. També portem a terme projectes d’emergència per causes naturals, i ajuda als refugiats.

Un dels projectes que duem a terme des de fa 15 anys és a Palestina, amb HEALTH WORK COMMITTEES (HWC), una entitat que treballa en l’àmbit sanitari pel poble Palestí, en especial per dones, nens i gent gran. La coordinadora de projectes de l’organització sanitària és Juana Ruiz i va ser detinguda i empresonada per l’Estat Israelià passat 13 d’abril tot i no tenir cap càrrec per acusar-la. Tot i això, continua retinguda.

Va ser detinguda a casa seva a la localitat de Cisjordània de Beith Sahur, prop de Betlem, a les 5.45 h del matí per les forces israelianes. Des de llavors, continua retinguda a la presó de Hasharon, ja que els jutges han ratificat fins en tres ocasions la seva permanència a la presó sense càrrecs.

El Govern israelià, amb tota probabilitat per tractar-se d’una ONG, insisteix a cercar indicis sobre una suposada relació entre la seva tasca humanitària i activitats terroristes, i aniquilar així els titànics esforços que aquesta entitat fa diàriament per tirar endavant projectes en l’àmbit sanitari encaminats a millorar les condicions de la població palestina en un context de cronificada excepcionalitat.

Prèviament, el 8 de març a la matinada, l’exèrcit israelià ja havia atacat les oficines centrals de la Health Work Committees, destruint arxius, destrossant mobiliari i rebentant ordinadors, emportant-se els dics durs i documentació relacionada amb el treball humanitari de la HWC. També van procedir a la detenció de dos treballadors més de l’entitat, que continuen retinguts sense càrrecs, al·legant que són detencions administratives, i que es poden allargar sense cap imputació fins a més de 75 dies.

La Juani, com la coneix tothom, és una dona espanyola que fa 35 anys que viu a Palestina, defensora de Drets Humans i Socials, portant a terme cada any desenes de projectes sanitaris amb ajuda de la cooperació internacional. Cada any aquests són justificats i valorats, per tractar-se de cooperació majorment pública. Des de l’Ateneu del Món hem fet diferents viatges a Palestina on hem visitat els centres sanitaris i diverses clíniques, verificant sempre un treball rigorós.

La Juani és persona molt estimada a la nostra població i va ser guardonada amb el premi Dona Internacional de Sant Quirze el 2016.

Des d’Ateneu del Món us volem demanar que ens ajudeu a fer difusió i denuncia per la detenció i empresonament de la nostra amiga i contrapart a Palestina, la Juani Ruiz Sánchez. Són més de deu dies retinguda i empresonada per l’exèrcit Israelià. Us demanem difusió del Manifest que ha fet la família i de les xarxes socials on es denuncia.

La seva família ha creat la pàgina de Facebook Libertad Juani

DEMANEM EL SEU RÀPID ALLIBERAMENT.

Per signar el manifest entreu a Freedom for Juana.