Nota de premsa

Juana Ruiz coneixerà aquest dijous els càrrecs que li imputa l’estat d’Israel.

 

  • Juana Ruiz, treballadora de l'organització palestina Health Work Committees (HWC), resta empresonada per l'estat d'Israel des del passat 13 d'abril.

 

  • La cooperant espanyola s'enfrontarà avui dijous 6 de maig a una nova vista davant el tribunal militar israelià d’Ofer (Cisjordània ocupada), la sisena d'ençà que va ser detinguda, on s’espera que es donin a conèixer els càrrecs formals que se li imputen.

 

  • La campanya de suport a Juana Ruiz exigeix a l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i al Govern espanyol que posin en marxa mesures efectives pel seu alliberament.

Des del passat 13 d’abril, l’estat d’Israel ha imposat a Juana Ruiz, ciutadana espanyola resident a Palestina des de 1985, les lleis i ordres militars a què sotmet la població palestina del territori ocupat (Gaza i Cisjordània, incloent-hi Jerusalem est). El de Juana Ruiz és un més dels milers de casos amb què l'estat d'Israel vulnera de forma sistemàtica i amb total impunitat els drets humans de la població palestina, però estableix un perillós precedent per a totes les persones i entitats que formen part del moviment internacional de solidaritat amb el poble palestí. 

La campanya de suport a Juana Ruiz, que compta amb més de 215 organitzacions i entitats d’arreu de l’estat espanyol i més de 6.000 signants individuals, denuncia que la seva detenció és fruit de la persecució i criminalització de l’estat d’Israel a les organitzacions de la societat civil palestines i al moviment de solidaritat amb el poble palestí.

Actualment, segons dades d'Addameer – Prisoner Support and Human Rights Association, l’estat d’Israel manté 4.550 palestines preses per raons polítiques vulnerant impunement tractats internacionals com la IV Convenció de Ginebra o el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, entre d’altres. Aquestes detencions formen part de la política de repressió de l’estat d’Israel vers els moviments contraris a l’ocupació de Palestina, i busquen desmuntar qualsevol oposició al seu règim colonial. 

La detenció de Juana Ruiz arriba després que a inicis de març el Tribunal Penal Internacional de la Haia anunciés la seva intenció d’investigar crims de guerra al territori palestí ocupat. Organitzacions com Human Rights Watch constaten que les accions i polítiques exercides per l’estat d’Israel contra la població palestina equivalen als crims contra la humanitat d’apartheid i persecució, i denuncien la complicitat de la comunitat internacional davant les violacions sistemàtiques dels drets humans de la població palestina. 

La campanya de suport a Juana Ruiz exigeix a l’Ajuntament de Barcelona, a la Generalitat de Catalunya, i al Govern espanyol que facin efectives mesures contra l'apartheid israelià i deixin de ser còmplices de la repressió sistemàtica al poble palestí, exigint l’alliberament immediat de Juana Ruiz i de la resta de les preses polítiques.


Premsa i comunicació                

Nom: Txus Blanco

Telèfon: 650 681928
Email: proucomplicitat@gmail.com