Fa un any que ens vas deixar i t’enyorem en cada reunió, cada activitat, cada pas que fem amb l’Ateneu del Món i que voldríem compartir amb tu. Ara, més que mai, enmig d’aquest malson en què fa setmanes que vivim, ens preguntem què pensaries tu de tot això.

 

Company, les coses estan fotudes per aquí. Milers de coetanis teus han perdut la vida a causa d’un enemic invisible contra el que encara lluitem. Et decebries enormement de comprovar com s’ha victimitzat les persones de la teva generació, tot reduint-vos al manit apel·latiu de “Grup de Risc”, i amb quina resignació hem acceptat les incomptables baixes que s’hi han produït. Resignació. Vosaltres, que desconeixeu el significat d’aquesta paraula: heu crescut a la Postguerra, heu lluitat durant dècades pels drets de tots (alguns d’ells retallats posteriorment ja en democràcia), i us heu enfrontat sense por a una època difícil rere una altra.

 

Àlvar, la teva ànima sindicalista s’esparveraria de veure els milions de persones que s’han quedat a l’atur, indefinidament o no, davant d’un escenari laboral encara molt incert.

I, per últim, sembla que per ser d’utilitat (o de no destorb), ens hem de quedar a casa. Com a persona d’acció, ens costa imaginar-te de braços creuats, i sí protagonitzant un dels molts moments gloriosos que també ens ha portat aquesta crisi, en què milers d’herois anònims han donat el millor de si mateixos per tenir cura o fer feliç els altres, en una cadena de solidaritat sense precedents. Hi estaries orgullós i de ben segur, tu hi formaries part.

Àlvar, que bé que t’has estalviat segons què, però quanta falta ens fa la teva saviesa i humanitat,

ara i sempre.

No t’oblidem.

 

ATENEU DEL MÓN

Al nostre estimat Àlvar García Travanca,

Fundador i alma màter de l’Ateneu del Món

(ONG de Sant Quirze) i Company de tots.

WhatsApp-Image-2020-05-10-at-11.07.23.jp