El govern espanyol es va comprometre a acollir 17.337 persones, de les quals amb prou feines n'han arribat 1.000. A aquest ritme no haurà complert amb el seu compromís fins al 2025. És el moment de posar fi a aquesta situació lamentable, i els ajuntaments tenen molt a dir. Segons la Defensora del Poble només hi ha disponibles 2.500 places en l'àmbit estatal (2.000 gestionades per les ONG i 500 de caràcter públic). No són prou.

Per això el 4 de març ciutadans i ciutadanes i diverses associacions i ONG, es van reunir davant de l'Ajuntament de Sabadell i de pobles i ciutats de Catalunya i de tot Espanya per celebrar que les nostres ciutats són acollidores.

Sabadell, com a ciutat sensible amb els problemes del món i compromesa amb els drets humans, va formar part d'aquesta celebració, L'acte organitzat per Amnistia Internacional va comptar amb la presencia de l'alcalde en Juli Fernández i la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Miriam Ferràndiz, la qual va fer públic el número de places que la ciutat té preparades per acollir a persones refugiades. Aquestes places s´han incrementat en 5 de més, ara sumen un total de 40, doncs ja fa temps que la ciutat acolleix refugiats.

529

.