top of page

.

LA INFÀNCIA OBLIDADA

Dintre dels actes de la Setmana Solidària de Sant Quirze, que aquest ha tingut com a lema “Pel Dret a una Infància Digna”, l’Ateneu del Món ha organitzat una xerrada sobre els programes d’apadrinament d’infants i joves que els Amics del Nepal duen a terme.  

És per això que hem convidat la Patricia Morales i la Mireia Crosa dimarts 14 de novembre a la Biblioteca de Sant Quirze per parlar sobre els diferents centres a Nepal on hi treballen, que tenen com a objectiu donar una formació integral als nens i nenes que més ho necessitin, fent-los competents i educant-los per un futur i amb millors oportunitats de vida en l’etapa adulta. Aquesta tasca la compatibilitzen amb els programes d’alfabetització i empoderament de les dones, així com amb les beques per a joves, que no només asseguren la seva continuïtat educativa, sinó que els proveeix d’eines socials per enfrontar-se a reptes i responsabilitats. 

Gràcies a les aportacions dels padrins, els centres d'acolliment proporcionen als infants allotjament, educació, vestuari i assistència sanitària. En altres casos, l’apadrinament és només per l’escolarització d’un infant que viu amb la seva família, la formació professional i universitària d'un jove o per l'alfabetització d'una dona. 

L’Ateneu ha col·laborat en diverses ocasions amb els Amics del Nepal, puntualment en aquests programes d’atenció a la infància i a col·lectius vulnerables com són joves i dones, i des de fa 3 anys, de manera continuada amb el projecte Awasuka per a la construcció d’habitatges antisísmics a Bhimpedhi (Nepal), finançament dels materials i capacitació de la població per a les tasques de construcció i reconstrucció.

.

.

bottom of page