top of page

 

Benvolgut soci,

 

Et volem fer una memòria resum dels comptes i de les activitats portades a terme per l’ ONG Ateneu del Món de Sant Quirze durant tot l’any 2014

 

 

PROJECTES SUBVENCIONATS PER L’AJUNTAMENT, GESTIONATS PER L’ATENEU DEL MÓN I APROVATS PER LA MESA DE SOLIDARITAT DEL NOSTRE POBLE:

 

PALESTINA:

“PROGRAMA DE SALUT PER LES DONES DE L’AREA D’HEBRON”................................................................................................4.153’87

 

SENEGAL:

“PROJECTE A’NARE, CONSTRUCCIÓ D’UN CENTRE DE FORMACIO CONTINUADA” (SEGONA FASE) ES PORTA A TERME CONJUNTAMENT ENTRE LES ONG’S: ATENEU DEL MÓN, ACCIÓ SOLIDÀRIA I COOPERACIÓ I AJUDA...................43.834’37

 

 

XERRADES

 

MARZO: : el dia 11, dins del actes del mes de la Dona, es va  projectar la pel·lícula AGUA sobre la situació de la dona a l’Índia quan queda vídua,  amb col·laboració de Lancy Dodem de la Fundació Vicente Ferrer, després vam compartir un col·loqui sobre el tema amb tots els assistents.

 

MAIG i OCTUBRE: La nostra contrapart a Palestina: Juani Rishmawi de l’ONG Health Works Commitees, ens visita i ens fa unes xerrades sobre seguiment del projecte de Salut per les Dones de l’Àrea D’Hebrón i també ens comenta la actual situació d’aquell país.

 

ACTIVITATS I PARTICIPACIÓ EN FIRES I FESTES

 

FEBRER: A la festa de Carnestoltes d’enguany hem participat conjuntament amb les ’ONG’s “Acció Solidària Del Vallès” i “Cooperació i Ajuda”, el tema va ser sobre el projecte que portem a terme al Senegal, com sempre amb l’ajuda dels col·laboradors i els nostres equips, i aquest any varem tenir la sort de guanyar el premi de paradetes que vam destinar al projecte.

 

ABRIL:  Durant aquest mes junt amb les ONG’s esmentades, es van realitzar diverses activitats per tal de recaptar fons pel projecte A NARE del Senegal: un sopar espectacle al Restaurant La Cerdanya de Sant Quirze del Vallès, així com un mercat “Vintage” al Parc de les Morisques amb gran èxit de participació.

 

També hem estat presents a la Fira d'Entitats de Sant Quirze del Vallès, per poder donar a conèixer els projectes que enguany estem portant a terme, col·laborant amb nosaltres un grup d'amics del col·lectiu àrab de la Universitat Autònoma fent un taller de Cal·ligrafia Àrab, que va tenir molt d'èxit, nens i grans varen aprendre a posar el seu nom en àrab o alguna paraula que els hi feia il·lusió.

 

MAIG: L’últim cap de setmana d’aquest mes es va celebrar la Festa de Comerç Just i l Banda Ètica com ja es habitual en el Parc de les Morisques, i dins d’aquesta festa es va fer entrega dels premis del 5è. Concurs Literari de Contes Solidaris i  Microrelats, tot fomentat per l’Ateneu del Món per promoure i animar la creació literària a l’entorn de solidaritat amb gran èxit de participació, aquest any amb els següents premis:

 

CONTES SOLIDARIS

 

De 10 a 12 anys, autor: Andrea Adroher per l’obra: El Canalet de l’Aigua

De 13 a 16 anys, autor: Ariadna Verdaguer per l’obra: Pantalons Esparracats

Adults, autor: Ramón G. Reverter per l’obra: Esperit Nadalenc

 

MICRORELAT – MENCIÓ ESPECIAL 13 anys

 

Autor: Judith Sánchez per l’obra: Uno de mis cuentos preferidos

 

MICRORELATS

 

Autor  Ramón G. Reverter per l’obra: Desamor

 

JUNY: S’inicia el termini per presentar propostes pel 3er. Concurs de Cartells per la Festa Cubana, adreçat als joves del poble, per implicar-los dins en el mon de la solidaritat i donar a conèixer la seva feina.

 

 JULIOL: Com es tradició el sopar, ball, mojitos i caipirinyes marca el començament de l’estiu amb la tradicional Festa Cubana, concretament la 19ª, dins la festa es va fer entrega del premi del 3er.. Concurs de Cartells, la guanyadora va ser PAULA BITO.

Aquest any tots els guanys han anat dirigits al nostre Municipi, a la Regidoria de Benestar Social i Família, pels Casals d’Estiu de nens amb mancances econòmiques i nens amb necessitats especials.

 

AGOST-SETEMBRE: Emmarcat en els actes de la Festa Major, la nostra entitat ha projectat la película-documental “Descalç sobre la Terra Vermella”, sobre la vida d’en Pere Casaldaliga,  el Bisbe dels Pobres, la seva feina i tot el que va haver de lluitar. Es va passar en dues parts, la primera el 30 d’agost i la segona el 7 de Setembre.

Durant la festa es va fer el tradicional Concurs de entrepans i l’Ateneu del Món va guanyar un dels premis amb “l’entrepà solidari”.

Vam participar a la botifarrada popular que també s’organitza dins la Festa, amb la col·laboració de l’Ajuntament, en aquest cas els guanys obtinguts han anat a Palestina, ja que la nostra contrapart de HEALTH WORK COMMITTES, ens va fer una crida demanant ajuda, estaven en guerra, patint bombardejos i tenen molta mancança de tot, vàrem decidir que tots els guanys d’aquest acte anirien a aquells país i els nostres companys d’Acció Solidària del Vallès ens varen fer costat.

 

OCTUBRE:, En aquest mes es va organitzar conjuntament les  tres ONG’s que treballem pel Senegal el  cap de setmana de la Foscor, que va consistir en una divertida Obra de Teatre “Desafiant” i un sopar al Restaurant Lòssum de Sant Quirze del Vallès, aprofitant la jornada de les botigues al carrer fins a mitjanit. També es va organitzar un Curs d’Iniciació a l’anàlisi sensorial de vins a la Masia de Can Barra, tots els guanys recaptats han estat per el projecte A’NARE de l’Escola d’Oficis Karogen Assk.

El nostre interès constant es  poder informar i sensibilitzar a tothom dels nostres projectes i del treball que portem a terme en vers la solidaritat, per això participem en la Mostra del Comerç que s’organitza durant aquest mes en el nostre poble.

 

NOVEMBRE: Del 17 al 23 de novembre, la Mesa de Solidaritat organitza la setmana solidària, aquest any amb el títol “L’Accés a Recursos”, en la que, com totes les entitats solidàries del poble participem activament en tots el actes, des de el programa de radio “Som Solidaris” presentat per la nostra companya Laura Roger, fins un mercat solidari de llibres i joguines de segona ma al Parc de les Morisques, els guanys de la venda, 1.450€, es van destinar a l’Àfrica per l’epidèmia del virus de l’ÉBOLA a través de Metge sense Fronteres.

 

DESEMBRE: Dissabte 13 i com a cloenda de l’any, es va fer el tradicional Concert de Nadal a la Sala Històrica de la Patronal de Sant Quirze, Aquest any ens va delitar la Susana  Sheiman i el Grup Open Gate, 110 persones varen acompanyar-nos a La Patronal, els guanys han estat  de 950,-€, es va sortejar un lot entre els assistents, i al acabar el concert, felicitant als musics vàrem fer un brindis per les properes festes.

Al començar l'acte, es  va fe un resum i repàs a tota la feina feta durant el 2014 per la nostra entitat  i entre d'altres coses vam recordar que:

“Uns nens siris gaudeixen d'una escola de pau que els mostra que una altra realitat a la que per desgràcia els toca viure al seu país és possible. Un punt de llum enmig d'una guerra és una petita gran victòria”

 

“Un grup de dones i joves de la població senegalesa de Thyonk Essyl han pogut estrenar escola i han iniciat aquest mateix setembre les classes d'alfabetització i informàtica. Segur que més d'un ja ha fet ús del servei de préstec de la biblioteca amb que compta el centre”

 

“Les dones d'Hebrón, a la molt castigada Palestina, tenen ara accés  a un programa”

 

“Els avis de San Vicente a El Salvador, un col·lectiu rural ja de per si força oblidat, que no ha tingut infància per culpa de la pobresa i la guerra, pot  gaudir des de ja d'un centre mèdic de teràpies naturals”.

 

Només recordar que la recaptació del concert anava destinada a la gent gran, dins el programa del Projecte Arte del Salvador, dir-vos que va ser una gran nit, la veu de la Susana Sheiman es espectacular, els musics excepcionals i el públic va disfrutar de veritat, UN ÈXIT.

 

El dia 14, es va participar en un altre mercat de joguines de segona ma, en aquest cas els guanys de 274’21€ es van destinar a la Marató de TV3, aquest any anava dirigit a la recerca sobre malalties del cor.

 

MOVIMENT ECONÒMIC 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et recordem que, per qualsevol consulta, informació de la nostra història, fotos i les nostres activitats, pots consultar la nostra pàgina web www.ateneudelmon.org o bé et poses en contacte amb nosaltres a través de l’adreça electrònica: ateneudelmon@hotmail.com

 

Igualment no volem finalitzar sense agrair novament i sincerament la teva col·laboració, sense la qual no podríem dur a terme totes les nostres tasques solidàries.

 

T’enviem una salutació molt cordial,

                                                                                 

JUNTA DE L’ATENEU DEL MON                                                                                                                 

Sant Quirze, Gener 2015 

 

 

bottom of page