top of page

Benvolgut soci,

 

Com es habitual et volem fer una memòria resum dels comptes i de les activitats portades a terme per l’ ONG Ateneu del Món de Sant Quirze del Vallès, durant tot l’any 2017.

PROJECTES SUBVENCIONATS PER L’AJUNTAMENT, GESTIONATS PER L’ATENEU DEL MÓN I APROVATS PER LA MESA DE SOLIDARITAT DEL NOSTRE POBLE:

 

EL SALVADOR:

PROJECTE ARTE, FORMACIO GENT GRAN  .......................................................6.200,51          

 

NEPAL:

CONSTRUCCIO VIVENDES AWASUKA ............................................................. 16.501,26

XERRADES:

 

 

El dia 2 de Novembre a la Biblioteca es va fer la presentació del llibre DESCARTADOS a càrrec del seu  autor MARC ESPÍN, periodista sabadellenc, sobre la realitat de la gent gran a El Salvador, es una obra fotogràfica que explica , la pobresa d’aquest col·lectiu al poble rural i que s’empara en el projecte ARTE que es porta a terme a Sant Quirze,  mitjançant fotografies i relats es dona a conèixer l'exclusió social que pateixen aquestes persones.

A la Biblioteca el dia 14  i dins dels actes de la Setmana Solidària,  que aquest any ha tingut com a lema “Pel Dret a una Infància Digna”, Patricia Morales i Mireia Crosa d’Amics del Nepal, ens van parlar sobre els diferents centres del Nepal, que tenen com a objectiu donar una formació integral als nens i nenes que més ho necessitin, fent-los competents i educant-los per un futur, així com amb les beques per a joves, que no només asseguren la seva continuïtat educativa, sinó que els proveeix d’eines socials per enfrontar-se a reptes i responsabilitats.

ACTIVITATS I PARTICIPACIÓ EN FIRES I FESTES:

                            

ABRIL: El dia 5 a la Masia de Can Feliu vam assistir al concert de ROLANDO DE MARCO, ens va presentar el seu últim treball discogràfic “A la nit il·luminada”  va ser un concert molt entranyable gaudint de la veu i guitarra del cantautor argenti.

MAIG: En aquest mes el dia 28 es va celebrar la Festa de Comerç Just i l Banda Ètica al Parc de les Morisques, dins d’aquesta festa es va fer entrega dels premis del 8è. Concurs Literari de Contes Solidaris i Poesia, que organitza l’Ateneu del Món, per promoure i animar la creació literària a l’entorn de solidaritat amb gran èxit de participació, aquest any amb els següents premis:

 

CONTES SOLIDARIS:

 

De 10 a 12 anys, autor: Alba Jiménez Avellaneda, per l’obra: La teva escalfor al meu cor.

De 13 a 17 anys, desert.

Adults, autor: Joana Luna Ferrite per l’obra: Bruna. 

 

POESIA:

 

Autor: Herminia Masana Betoret  per l’obra: Caçadors de somnis.

                                              

MENCIÓ ESPECIAL POESIA NENS:

 

Autor: Bruno Milan Fuentes per l’obra: Comença el factor ajuda.

Autor: Django Van Den Berg Ferrer, per l’obra: Es l’hora.

JUNY: El dia 16 a La Masia de Can Barra vam organitzar una sessió de IOGA Solidari a càrrec de la Marga del centre SATYA, al que van assistir un grup de 25 persones, a continuació es va fer d’inauguració de l’exposició de la Fundació de Vicens Ferrer  el Lancy Dodem portaveu de la Fundació,  ens va fer una xerrada amb comentaris sobre “Els drets sexuals i reproductius a l'Índia rural", al acabar es va oferir als assistents un refrigeri per gentilesa de BioCopy’s, es van recaptar 235’- € i amb una aportació de l’Ateneu del Món de 265’- €  va ser un total de 500’-€ que es va donar per projectes de la Fundació. 

En el mes de juny també s’inicia el termini per presentar propostes pel 6é Concurs de Cartells per la Festa Cubana, adreçat als joves, per implicar-los dins el món de la solidaritat i donar a conèixer la seva feina. 

 

SETEMBRE: El dia 2 dins dels actes de la Festa Major 2017, Ateneu del Món, conjuntament amb el Col·lectiu VIO, van presentar la pel·lícula “NACIDO EN SÍRIA”, un documental que a traves dels ulls de set nens, ens mostra el viatge que han fet des de que han sortit del seu país destruït per la guerra. El col·lectiu VIO treballa als camps de refugiats.

El dilluns dia 4 dia de la cloenda de la Festa, vam participar a la "botifarrada popular", els guanys van anar destinats al Col·lectiu VIO.         

NOVEMBRE: Del 13 al 20 de novembre, la Mesa de Solidaritat organitza la setmana solidària, enguany  amb el tema:  “Pel dret a una infància digna”, on les entitats solidàries del poble participem activament en tots el actes, l’Ateneu del Món amb el programa de radio “Som Solidaris” presentat per la nostra companya Puri Carrazone i la xerrada a la Biblioteca d’Amics del Nepal sobre els centres d’acollida d’infants en aquell país.

 

El diumenge 19 al Parc de les Morisques, es va fer el mercat solidari de joguines i llibres de segona ma.

A través de les escoles de Sant Quirze, els nens han donat una gran quantitat de joguines i contes, que es venen al mercat solidari, i que permeten donar una segona vida a material infantil que encara està en molt bon estat, es va recollir gairebé 2.089,28 €  que aniran a un programa d’assistència als Refugiats.

 

DESEMBRE: El dissabte 16 i com a cloenda de l’any, es va fer el tradicional Concert de Nadal a la Sala Històrica de la Patronal de Sant Quirze, aquest any vam tenir la sort de comptar amb ANGELA SUAREZ QUARTET, que ens va oferir un magnífic concert, l’Àngels Suàrez, veu i ànima del grup, va desplegar  el seu talent vocal i  simpatia vers l’activitat de l’Ateneu de Món la seva personalitat sobre l’escenari, sumada a una interessant proposta musical va agradar als més de cent assistents a l’acte, gràcies als quals s’han pogut recollir 1.055 €, que aniran destinats a l’ONG  HYPERLINK "https://www.proactivaopenarms.org/es" \t "_blank" Proactiva Open Arms per la seva incombustible dedicació a tasques de rescat dels refugiats que intenten passar a Europa creuant el mar. 

En aquest acte es va donar tret de sortida a les celebracions que, al llarg dels propers mesos, es faran amb motiu del 20è aniversari de l’ATENEU DEL MON, de les que anirem informant properament.

​El dia 17 es va fer el segon Mercat de Joguines, per col·laborar amb la Marató de TV 3, aquest any dedicat a recolzar la investigació de les malalties infeccioses.          

MOVIMENT ECONÒMIC 2017

Et volem animar a que consultis la nostra pàgina web, on trobaràs informació extensiva de totes les nostres activitats, història i fotos:  HYPERLINK "http://www.ateneudelmon.org" www.ateneudelmon.org o bé si tens qualsevol dubte o aclariment et pots  posar  en contacte amb nosaltres a través de l’adreça electrònica:  HYPERLINK "mailto:ateneudelmon@hotmail.com" ateneudelmon@hotmail.com 

 

Per descomptat et volem agrair novament i sincerament la teva col·laboració, sense la qual no podríem dur a terme totes les nostres tasques solidàries.

 

T’enviem una salutació molt cordial. 

JUNTA DE L’ATENEU DEL MON                                                                                                                                Sant Quirze, gener 2018

​JULIOL: Amb la Festa Cubana comencem l'estiu, amb el tradicional sopar, ball, mojitos i caipirinyes, aquest any concretament la 22ª edició.  Dins la festa com sempre es va fer entrega del premi del 6è. Concurs de Cartells, la guanyadora en aquest cas va ser: Sara Ferré López amb el cartell de títol: Palmeres, La música en viu va ser amenitzada per l’ ORQUESTRA CUBANA BANDA ASHÉ i la seva cantant YADIRA, animació salsera per part de Silvia amb el seu grup, i un gran sorteig de regals, tot un èxit. 

Aquest any la recaptació de 3.150,-€ va anar destinada a la lluita contrael Pian. El investigador Dr. Oriol Mitjà va descobrir que amb una simple pastilla de un cost molt ínfim, podia aconseguir eradicar aquesta malaltia a l’illa de Lihir a Papua Nova Guinea, es pot veure el vídeo d’agraïment del Dr. Oriol Mitjà que ens va enviar, consultant la nostra pagina web:  HYPERLINK "http://www.ateneudelmon.org" www.ateneudelmon.org

Dins dels mes de la Dona, l’ Ateneu del Món va presentar la candidatura d’ Anna Ferrer, per els valors solidaris i el seu compromís envers els més desfavorits al llarg de tota la seva vida,  actualment es la Presidenta de la FUNDACIÓ VICENTE FERRER, es la impulsora de un programa i un model  pioner en cooperació, que ha aconseguit treure de l’extrema pobresa a mes de dos milions de persones a l’Índia Rural

 

Per tot això, vam considerar que era mereixedora del Premi Internacional  2016 de Sant Quirze del Vallès. Mitjançant un vídeo l’Anna Ferrer va agraïr aquesta distinció.

En el seu nom va recollir el premi en Lancy Dodem portaveu de la Fundació.

​MARÇ: El dia 19 pel matí vam participar en la segona Mosta Pedagògica que s’organitza en 

el nostre poble.

 

El mateix dia per la tarda, al Casal d’Avis, es va celebrar un concert de Cospell amb el suport de l’Ajuntament, tota l’actuació va ser organitzada per “Ride4Help”, una associació sense ànim de lucre que intenta aportar el seu granet de sorra ajudant a altres ONG’s en els seus projectes, en aquest cas amb la nostra col·laboració el concert “GOSPEL PER SÍRIA”,  tots  els guanys de 1.015,- €, van ser destinats a l’entitat AJUDEM - AYUDEMOS - HELP, que treballen als camps de refugiats a Grècia.

bottom of page