top of page

L’ATENEU DEL MÓN CELEBRA ELS 85 ANYS DE L’ALVAR GARCÍA TRABANCA

CARTA A L’ALMA MÀTER DE L’ATENEU DEL MÓN

 

Benvolgut Àlvar, 

 

Alguns et vàrem conèixer fa vint anys quan, juntament amb altres companys que encara treballen a la nostra entitat, vas fundar l’Ateneu del Món. Per molts de nosaltres era el primer contacte amb el món associatiu i més encara amb el món de la solidaritat. Per aquella època però, tu ja duies un llarg historial de lluita social a les teves esquenes. 

Durant la dictadura et vas significar com a defensor de les llibertats i membre destacat de la lluita obrera, fins el punt d’acabar a les dependències de Via Laietana i passar una temporada a La Model. 

El que llavors s’anomenava “sindicalista”, avui en diríem “activista”: lluita clandestina, reivindicació obrera, denúncia social, militància pels drets dels desfavorits...has tocat tots els pals, amb la ferma convicció de fer front a la injustícia, en qualsevol de les seves formes.

Com a membre de l’Ateneu del Món, hem fet plegats un apassionant viatge de dues dècades per multitud de realitats i infinitat de llocs, Cuba, Índia, Nepal, El Salvador, Palestina, Malí…, mirant de millorar les condicions d’aquells que conviuen amb la pobresa, la guerra o el patiment. En aquesta tasca, sempre has estat per nosaltres un referent de generositat i compromís.     

Recordes quan el 2012 et van concedir el premi Solidaritat de l’Institut de Drets Humans de Catalunya? L’Ateneu al complet i mig poble de Sant Quirze vàrem acudir al Parlament de Catalunya emocionats i orgullosos de ser al teu costat en un moment tan significatiu. 

I ara, amb motiu del teu 85 aniversari, els teus incondicionals companys de l’Ateneu del Món hem volgut demostrar-te un cop més el nostre afecte reunint a familiars i a amics per celebrar a la Residència d’Assis amb música en directe aquesta data tan senyalada. 

I això no queda aquí. La gent de l’Ateneu del Món continuem sumant esforços, marcant-nos fites i treballant seguint la teva estela i inspirant-nos en el teu esperit solidari.  

 

Company, t’estimem. 

ATENEU DEL MÓN

_MG_1415
_MG_1429

.

bottom of page