top of page

COMUNICAT DE LA HEALTH WORK COMMITTEES

 

L’Ocupació Israelita ha irromput a la seu de HWC i ha fet estralls. Les forces d’ocupació han causat nombroses destrosses a la seu de l’entitat a Satah Marhaba, barri de la ciutat de Al-Bireh, a les primeres hores del matí de dilluns 8 de març de 2021.

Segons els testimonis dels veïns, l’exercit israelià ha envoltat l’edifici, prohibint-ne l’accés i ha arrancat violentament les portes principals dels dos pisos que pertanyen a l’organització. L’operació d’escorcoll i destrucció ha continuat durant diverses hores.

 

Quan s’ha pogut entrar a la seu, hem descobert que els soldats d’ocupació han destrossat tots els ordinadors dels diferents departaments de l’organització, i han confiscat tots els dispositius d’emmagatzematge de discos i memòries. Han destruït documents i diferents arxius. L’operació ha comportat nombroses destrosses, el trencament de les portes d’accés als departaments interns que contenen emblemes internacionals i que indiquen la naturalesa de la feina de la HEALTH WORK COMMITTEES en l’àmbit civil i d’atenció a la salut humanitària.

 

Els soldats d’ocupació han arrestat el Tayseer Abu Sharbak al seu domicili a Umn al-Barri de Sharayet, després d’escorcollar casa seva i confiscar-hi diferents pertinences. Se l’han emportat a un lloc desconegut, segons la família. Abu Sharbak és comptable a la HWC.

 

HEALTH WORK COMMITTEES condemnem aquest comportament criminal de les Autoritats d’Ocupació, i confirmem que no és la primera vegada que passa. Es demana a les institucions locals e internacionals de salut i drets humans treballar per denunciar i perseguir l’Ocupació i les seves pràctiques contra els palestins, les organitzacions i treballadors, en contravenció de les lleis internacionals. Garantir la protecció i la llibertat de les organitzacions civils i humanitàries sota l’Ocupació.

 

HEALTH WORK COMMITTEES, confirma la seva intenció de continuar amb la seva tasca en l’àmbit i serveis sanitaris i de desenvolupament al nostre poble, i que les pràctiques d’Ocupació no ens dissuadiran d’acomplir els nostres deures cap els palestins, els que portem atenent des de 1985.

 

HEALTH WORK COMMITTEES

Ramallah 8 de març de 2021

bottom of page