top of page

Bona nit a tothom,

 

Al Nadal acaba i comença tot. És moment de mirar enrere i fer balanç, però també de mirar endavant cap a un 2016 en què posarem el comptador a zero, tot esperant que serà molt millor que l’any que ara acaba.

 

Si repassem aquest 2015, us vull fer una pregunta?, què tenen en comú una mare senegalesa que treballa com a voluntària a la construcció d’un centre de formació per adults, Un avi salvadoreny que pren banys a un centre de salut per a gent gran per tal de millorar l’estat dels ossos?,  Uns joves nepalesos que continuen estudiant malgrat pertànyer a una casta humil?,  Una família també nepalesa que recupera casa seva després dels terratrèmols del maig?,  O una activista palestina que treballa a l’àmbit sanitari en un context de permanent violència?//  La resposta és que tots ells s’han creuat al camí de l’Ateneu del Món. D’una manera o altra, hem treballat per contribuir a millorar qualsevol d’aquestes realitats tan dispars com injustes. Ens fa contents pensar que alguna cosa en alguna part del món és una mica millor perquè encara som aquí.

 

Si anem una mica més enrere, com molts de vosaltres sabeu, aquest any hem celebrat els 20 anys de SOLIDARITAT a Sant Quirze. Diversos actes ens han recordat la feina feta per les entitats solidàries durant dues dècades amb la col·laboració imprescindible del nostre Ajuntament. Com a municipi, creiem que ens podem sentir orgullosos de ser un poble sensible amb les problemàtiques d’altres indrets, com a part del món global en què vivim.

 

Impossible per tant, acabar aquest resum sense fer referència a la crisi dels refugiats siris. Una d’aquestes realitats en principi llunyanes aterra a les nostres fronteres, i el repte institucional i ciutadà es donar resposta a aquest èxode //. El nostre Ajuntament, en reunions amb nombrosos agents ciutadans, es prepara per què la possible acollida de refugiats es produeixi d’una manera organitzada, eficaç i amb garanties d’integració. No oblidem que són persones que fugen de l’absurditat d’una guerra que ja fa més de 5 anys que dura.

 

Un cop més, Sant Quirze ha de demostrar que estem a l’alçada d’aquest nou repte .

 

Així doncs, des de l’Ateneu del Món i com l’entitat solidària més veterana de Sant Quirze, revalidem un any més el nostre sincer compromís amb aquesta lluita pels desfavorits.

 

No oblidem en cap cas que aquesta creuada no la fem sols, sinó amb tots vosaltres, els que durant tants anys ens acompanyeu i els que any rere any us hi afegiu com a nous amics, col·laboradors i simpatitzants de l’Ateneu del Món. Perquè necessitem el vostre ajut i la vostra solidaritat per continuar. GRÀCIES!

bottom of page