top of page

OUSMAN UMAR

Als 12 anys em vaig anar de Ghana i vaig arribar a Europa després de travessar la meitat d'Àfrica en un viatge de 5 anys. Vaig creuar el Sàhara a peu, vaig creuar la mar en pastera i vaig veure morir en el camí a molts dels meus companys de viatge. Treball des del 2012 per a aconseguir que el que a mi em va ocórrer deixi d'ocórrer.


L'any 2012 vaig fundar *NASCO *Feeding *Minds, una ONG amb seu a Ghana i Barcelona a través de la qual brindem educació digital al meu país natal. Volem salvar les vides de milers de persones que mereixen tenir accés a oportunitats i a informació abans d'arriscar-se en aquest viatge.

Necessito contar aquesta història perquè continua ocorrent, dia rere dia. Necessito contar aquesta història perquè per més complex i difícil que sigui trobar una solució, és el nostre deure trobar-la. M'agradaria contar aquesta història en la teva universitat, empresa o fundació. Estic segur que transformarà la teva visió sobre aquesta problemàtica.

 

L’Ateneu del Món hem convidat l’Ousman Umar a ser amb tots nosaltres per dos motius:

 

1.- Perquè l’any passat vam començar a col·laborar amb l'ONG que ell lidera, NASCO.

Des del primer moment en què vam saber de la seva tasca, ens va semblar un projecte atractiu i engrescador, digne de ser recolzat pels valors que representa.

 

2.- Perquè els valors que representa l’ONG, són també els de l’Ousman. Ell és originari de Ghana i la seva extraordinària experiència de vida és una lliçó per tots, no només pels que lluiten als països del Sud per obrir-se camí i no haver d’abandonar casa seva, sinó pels que vivim a aquesta banda del Mediterrani i sovint no som conscients de les vides que hi ha darrera de cada persona que arriba a les nostres costes.

L’Ousman ens va explicar la seva apassionant història de superació, tan única com inversemblant, i que aconsegueix reconciliar-te amb l'ESPERANÇA.

bottom of page