top of page
vicente-ferrer-369x106.png

La Fundació Vicente Ferrer llança la campanya
“Oxigen per a l’Índia” davant el ràpid augment de contagis 

severs de COVID-19 al país

 

* La campanya se centra en la consecució d'un generador d'oxigen per a guanyar autonomia i cobrir les noves necessitats davant l'augment d'ingressos greus.

* L'Hospital de Bathalapalli de l'ONG es reorganitza de nou per a atendre exclusivament pacients de COVID-19.

26 abril de 2021.- La Fundació Vicente Ferrer (FVF) llança avui la campanya d'emergència “Oxigen per a l'Índia” davant l'augment vertiginós de contagis de COVID-19 al país i davant la necessitat de dotar al seu hospital en Bathalapalli d'un generador d'oxigen per a cobrir les necessitats que aniran en augment els pròxims dies, quan es preveu aconseguir un nou pic de casos. Les causes de l'augment de contagis encara no són clares, però sobretot s'apunta a la relaxació de les mesures de prevenció i a l'aparició d'una variant del virus d'especial virulència.

 

"Aquesta vegada el virus s'està propagant més ràpid i en casos més severs, especialment entre persones més joves, d'entre 30 i 50 anys. Cada vegada més població malalta està arribant al punt de triatge. La situació és de molta urgència”, explica el Dr. Praveen, director de l'Hospital de Bathalapalli de la Fundació. Segons el Ministeri de Sanitat, l'Índia ha registrat, en les últimes 24 hores, prop de 353.000 nous contagis. D'aquests casos, 12.634 s'han produït en l'estat de Andhra Pradesh, en el qual treballa i actua l'organització.

 

L'Hospital de Bathalapalli ha hagut de reorganitzar una altra vegada tota la seva activitat, com ja va ocórrer en la primera ona, i ha estat designat de nou com a hospital de referència de COVID-19 pel Govern de l'estat. El centre compta amb 245 llits, 213 d'elles amb subministrament d'oxigen. En els últims mesos l'hospital ha estat rehabilitat per a ampliar el nombre de llits i augmentar els punts de subministrament d'oxigen, aprofitant tot el coneixement adquirit durant la primera ona. A més, l'equip mèdic i sanitari ha rebut formacions per a l'assistència a pacients.

 

“La campanya Oxigen per a l'Índia se centra en aconseguir un generador d'oxigen que garanteixi les reserves per als casos més greus. La Fundació està concentrant els seus esforços a atendre els pacients amb símptomes més severs i a conscienciar en els llogarets sobre les mesures de prevenció i la importància de la vacunació per a fer front a aquesta nova ona. Necessitem el suport de la ciutadania per a afrontar aquesta pandèmia global que ara està colpejant fortament a l'Índia”, apunta Asensio Rodríguez, director de la Fundació Vicente Ferrer a Espanya.

El personal de l'organització torna a realitzar activitats de conscienciació als pobles perquè la població local assumeixi els hàbits de prevenció, a través de diverses propostes, incloses les representacions teatrals, que són molt útils per a atreure l'atenció de la població rural, especialment aquella que no sap llegir ni escriure. Les diferents iniciatives estan sent coordinades al costat del Govern de Andhra Pradesh i les administracions locals.

 

“La nostra organització treballarà sense descans per a assegurar que ningú quedi enrere en aquesta pandèmia. L'equip de l'hospital està preparat per a ajudar als qui més el necessiten”, ha declarat Moncho Ferrer, director de Programes de la FVF, que ha reiterat la importància “de la responsabilitat individual per a prevenir els contagis: portar màscares, rentar-se les mans i mantenir la distància social”. Ha fet una crida col·lectiva “perquè tots i totes juguem un paper important per a tractar de parar l'expansió del virus”.

 

Per a col·laborar amb la campanya “Oxigen per a l'Índia” es pot fer a través de la pàgina web o contactant amb el telèfon 900 111 300.

 

 

Sobre la Fundació Vicente Ferrer

La Fundació Vicente Ferrer (FVF) és una Organització No Governamental de Desenvolupament compromesa des de 1969 amb el procés de transformació de zones rurals en Andhra Pradesh i Telangana (sud-est de l'Índia). Fa costat a comunitats empobrides i grups especialment vulnerables: dones i persones amb discapacitat. Aplica els seus programes en 3.600 pobles i fa costat a prop de tres milions de persones. El model de desenvolupament de la FVF a l'Índia coincideix amb el conjunt de propostes globals de l'ONU per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible en 2030.


     Contacte Premsa 

     Encar Mulero – 608 21 90 04 – emulero@fundacionvicenteferrer.org

bottom of page